Tosi Magee Juttu

Onnellisten mehiläisten hunajaa

Kaikki pesämme sijaitsevat Vihdissä Vihtijärven kylässä. Pesiä on tällä hetkellä yhdeksän ja tarhoja kaksi. Pesissä asustaa kesällä lähes 400 000 mehiläistä. Talvella mehiläiset elävät pienemmissä, noin 10 000 yksilön yhteiskunnissa. Yhtä pesää hallitsee ja ohjaa kuningatar eli emo. Se munii tuhansia munia kesässä ja niistä syntyy työläisiä ja kuhnureita.

Ahvenharjun Tosi Magee Juttu -hunaja on monikukkahunajaa. Pääasiassa mehiläiset keräävät mettä tarha-alueellamme maitohorsmasta ja vadelmasta. Ensimmäinen tarhamme sijaitsee omalla pihallamme ja toinen kuminapellon laidalla, josta mehiläisemme ovat keränneet mettä ahkerasti.

Tyttömehiläiset ovat varsinaisia työmyyriä. Ne hoitavat kuningatarta ja toukkia, rakentavat kennostoa, vartioivat pesää, siivoavat, keräävät mettä ja tekevät hunajaa. Jokaisella eri ikäpolvella on oma tehtävänsä. Vanhimmat mehiläiset pääsevät vasta ulos pesästä keräämään mettä ja niitä kutsutaankin lentomehiläisiksi. Poikamehiläisiä sanotaan kuhnureiksi. Niiden tehtävä on hengailla pesässä ja käydä hedelmöittämässä uusia emoja. Talven tullen kuhnurit saavat lähtöpassit pesästä.