Tosi Magee Juttu

Tosi Mageet reseptit

Hunaja on oiva tapa antaa ruokiin ja leivonnaisiin lisää makua. Pienikin määrä hunajaa antaa aivan uuden makuelämyksen arkisiinkin annoksiin. Hunaja sopii erinomaisesti salaatin kastikkeisiin, marinadeihin, smoothieen ja leivontaan. Kokeile rohkeasti!
Hunajaa voi käyttää myös säilöntään sokerin asemasta.

Salaatinkastike

2 dl majoneesia
2rkl valkoviinietikkaa
1 tl Ahvenharjun Tosi Magee Juttu -hunajaa
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria

Hunajamarinadi possulle

3/4 dl öljyä
1/2 dl viinietikkaa tai sitruunamehua
3-4 valkosipulin kynttä
2-3 rkl soija kastiketta
2 rkl AhvenharjunTosi Magee Juttu -hunajaa
1 rkl yrttimaustetta
1/2 tl mustaa pippuria
ripaus suolaa

Hiero marinadi lihan pintaan vähintään kaksi tuntia ennen paistamista. Parhaan tuloksen saa, kun malttaa lihan olla marinadissa vaikka yön yli. Liian marinadin voi halutessaan pyyhkiä lihan pinnasta enne paistamista, mutta se ei ole pakollista.

Smoothie

3-4 dl kauden marjoja (esim. mustikka)
1 prk maitorahkaa
1-2 dl piimää
1-2 rkl sitruunan mehua
2-3 rkl Ahvenharjun Tosi Magee Juttu -hunajaa

Soseutus joko sauvasekoittimella tai blenderissä, kunnes seos on pirtelömäistä. Nauti.

Kauraomenapaistos

1 kg kotimaisia kiinteitä hapahkoja omenoita
1/2 dl sitruunan mehua
kanelia oman maun mukaan
1 dl sulaa voita
1 dl Ahvenharju Tosi Magee Juttu -hunajaa
3 dl kaurahiutaleita

Lado omenanlohkot voideltuun vuokaan. Pirskottele päälle sitruunan mehu ja kaneli.
Tee sulasta voista, hunajasta, kaurahiutaleista taikina, ja murustele se omenoitten päälle. Paista 200 asteisessa uunissa noin puolen tunnin ajan. Erinomaista tarjottuna vanilja kastikkeen tai jäätelön kanssa lämpöisenä.

Alkoholiton hunaja–mansikka-booli

1 l omenamehua
1/2 dl Ahvenharjun Tosi Magee Juttu -hunajaa
1 l tuoreita mansikoita
1 sitruunan mehu
1/2 l kivennäisvettä
jääpaloja

Voit korvata jääpalat jäisillä mansikoilla.

Hunajasima

4 l vettä
450 g Ahvenharjun Tosi Magee Juttu -hunajaa
2-3 luomu sitruunaa
herneen kokoinen pala hiivaa

Kiehauta osa vedestä ja kaada se hunajan päälle. Lisää loput vedestä sekä sitruunoiden mehu ja pesty sitruunan kuori (käytä vain keltainen osa). Lisää seokseen hiiva. Anna käydä huoneen lämmössä seuraavaan päivään. Siivilöi ja pullota sima puhtaisiin pulloihin. Lisää jokaiseen pulloon teelusikallinen sokeria ja muutama rusina. Sima valmistuu viileässä noin viikossa ja huoneen lämmössä noin kolmessa päivässä. Paine pullossa kasvaa käymisen aikana, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia. Säilytä valmis sima viileässä ja nauti noin viikon kuluessa. Voit muunnella juomaa käyttämällä sitruunan sijaan raparperia tai korvaamalla osan sitruunoista raparperilla.