Tosi Magee Juttu

Tosi Magee tarina

Kiinnostus mehiläisiin oli kytenyt mielessäni jo useamman vuoden. Joskus oli ollut ystävien kanssa puhetta hunajasta ja mehiläistarhauksen aloittamisesta. Se ei kuitenkaan vielä riittänyt mehiläisten hankintaan. Vasta kun eräs entinen työkaverini kertoi käyvänsä mehiläistarhaajan kurssia ja hankkivansa mehiläispesiä Vantaalle omakotitalotaajamaan, innostukseni heräsi. Lähtökohtanihan mehiläisten hoitamiseen ovat vähintäänkin yhtä hyvät täällä Vihtijärvellä kuin ystävälläni pääkaupunkiseudulla.

Ensimmäiset mehiläiseni hankin jo Uudenmaan Mehiläishoitajien ry:n tarhaajakurssin aikana. Nyt ”meidän tyttöjä” lentelee medenhakureissuillaan pihamaillamme ja lähiympäristössä useamman pesän verran. Välillä ne käyvät juomassa vettä pihalammessamme heille tehdyiltä sammalmättäiltä.

Minulla ja perheelleni luonto merkitsee paljon. Retkeilemme Vihtijärven kauniissa maisemissa usein ja nautimme metsän antimista, niin henkisistä kuin aineellisistakin. Perheestämme kaikki osallistuvat mehiläistarhaukseen, johon kuuluu pesäkäynnit noin kerran viikossa kesä aikaan, sadonkorjuu ja purkittaminen. Lisäksi mehiläistarhaukseen liittyy monia muita tärkeitä mehiläishoidollisia töitä, joita tehdään aikaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn.

Pölyttäjillä on suuri merkitys luonnolle ja ravintoketjun kautta tietysti myös meille ihmisille. On tärkeää, että kasveilla riittää pölyttäjiä. Sekin oli itselleni yksi asia, joka vaikutti tarhaajaksi ryhtymistä.

Haluan tehdä ratkaisuja, joilla on positiivinen vaikutus paitsi lähiympäristölleni, myös lapsillemme. Minulle ja perheelleni mehiläisten hoitaminen on yksi pieni, mutta merkityksellinen askel kohti parempaa tulevaisuutta.

Sari Ahvenharju